Mustikka- ja inkivääricocktail

Mustikka- ja inkivääricocktail

AINESOSAT

Inkiväärisiirappi

  • 1 dl inkivääriä, pesty ja hienonnettu.
  • 2 dl vettä
  • 3,5 dl raakasokeria
  • 1 lime tai sitruuna, puristettu

Mustikka- ja inkivääricocktail

  • 240 ml inkiväärisiirappia
  • 4,75 dl mustikoita
  • 8 mintunlehteä
  • muutama ripaus appelsiinikatkeroa
  • 700 ml Carbon8-kuohuvettä

MENETELMÄT

  1. Laita inkivääri ja vesi keskikokoiseen kattilaan. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta 15 minuuttia.
  2. Lisää sokeri ja jatka hauduttamista 10 minuuttia. Poista liedeltä ja siivilöi. Yhdistä inkiväärisiirappi ja limetin (tai sitruunan) mehu).
  3. Mocktailia varten: lisää astiaan inkiväärisiirappi, mustikat, appelsiinibitteri ja mintunlehdet. Sekoita. Lisää jäätä ja täytä Carbon8-kuohuvedellä.